2HappyHearts

Kom med på äventyr!


Kära läsare!

Jag är Malin Åhman, författare till PILGRIM trilogin.

PILGRIM och symbolernas pussel: Följ med Pilgrim på sin väg genom livet och på Pilgrimslederna i Sverige,

PILGRIM på den stora resan på Pilgrimslederna i Europa och

PILGRIM i Paradiset med naturen , mystiken och magin på Hawaii.

Resan går genom mörker och ljus, genom död och återuppståndelse, genom inre resa och yttre äventyr och genom tidlösheten och kontakten med elementen.

Det här är ingen biografi, men skildringar från de heliga vägarna är i många delar självupplevda under vandringar i Sverige, Frankrike, Spanien och Italien samt på Hawaii.


Vi ses på Vägen! /Malin

PILGRIM och symbolernas pussel - Handlar om en vandrares våndor på sin väg inåt och framåt, en kvinna mitt i livet som mer eller mindre motvilligt till en början söker efter något större. I boken följer vi Pilgrim på svenska pilgrimsleder i (Dalarna och kring Alvastra, Gudhem, Varnhem, Vadstena m fl) och genom relationsutmaningar och föräldraskap till ett barn som inte passar i den fyrkantiga världen. Till sin hjälp har hon sin medvandrare, medicinkvinnan, som introducerar henne i pilgrimens symboler. Längs vägen kommer mer och mer lärdom från Vägen in i vardagen och hon får chansen att möta - sig själv.

 

I nästa bok beger sig Pilgrim och hennes medvandrare ut i Europa. ”Pilgrim på den stora vandringen” börjar i St Jean Pied de port, på pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Resan efter går en annan del av samma led, genom Frankrike och tillbaka till första resans början för att senare hamna i Italien på pilgrimsvägarna till Rom. Pilgrim utbildas i helandet på djupare nivå av medicinkvinnan. Året efter tar de med den nu tonåriga dottern, som också fortsatt på sin väg och lider av psykisk ohälsa, på vandring till Vatikanen i Rom. Dottern kommer hem som en ny människa. Pilgrim utvecklar sin andlighet, frid och frihet.

 

I den tredje boken om Pilgrim, ”Pilgrim i Paradiset”, har Pilgrim introducerats ytterligare i mystikens värld och hamnar i skola hos en medicinman, kahuna, på Hawaii. I denna bok får hon lära sig om den hawaiianska kulturen och upplever en fantastisk kärlekshistoria. Resorna till Hawaii blir många och fyllda av händelser där slöjan mellan världarna är tunn. Pilgrim får erfara att även paradiset har sina mörker. Eller snarast att paradiset inte är en plats på jorden utan ett tillstånd i samklang med själen.